161122ClujUn taximetrist din Cluj, care nu doreste postarea numelui sau, era in statie in noaptea de 22/23 noiembrie 2016. In jurul orei 01:45, a vazut aparand deasupra acoperișului unei case niște lumini! Asa cum declara, „am sarit ca ars din mașina și am urmarit obiectul ce parea un avion de mari dimensiuni ce zbura cam la 500 m altitudine! M-au luat caldurile, zic, nu se poate așa ceva, niciun avion de dimensiunile alea nu zboara așa de jos!”
„Aratarea respectiva avea doua luminițe intermitente, cum ar veni la capatul aripilor (pe care doar le banuiam, ca n-am reușit sa le disting), una mai alba, cealalta mai roșiatica iar spre coada inca o lumina puțin mai mare decat celelalte!” Distanta dintre lumini era de cel puțin 20-30 de metri! Obiectul inainta avand in fata frontul dintre cele doua lumini dispuse lateral.
Pe „burta” se vedea un dreptunghi luminos de mari dimensiuni; liniile sale semanau ca luminozitate cu tuburile de neon, de culoare alb-albastrui; iar in interior, pe lungime, erau inca doua linii luminoase paralele, de aceeași culoare. Martorul spune ca, in ciuda distantei mici, n-a vazut niciun hublou luminat sau carlinga luminata! N-a reușit nici sa-i distinga forma, deși era perfect senin; obiectul parca se confunda cu cerul. N-a existat nicio alta lumina, in afara celor deja mentionate, nici vreo reflexie a luminilor stradale.

Din locul in care era, martorul avea un camp vizual foarte mic, cam de 300, din cauza cladirilor și a catorva brazi. Dupa ce a parcurs aproape tot acest camp, obiectul s-a lasat pe-o parte și a virat dreapta, dar nu ca un avion, ci mult mai strans. Nu se auzea niciun zgomot de motor, deși era o liniște deplina, ci doar un zumzet, un bazait continuu si ușor perceptibil.

Observatia n-a durat mai mult de 10-12 secunde. Desi taximetristul avea un telefon, nu l-a folosit pentru fotografie sau filmare, deoarece „are cod de pornire, deci n-am avut timp”.

La eveniment a fost martor si un coleg de pe un alt taximetru, dar nu avem declaratia acestuia.

Martorul principal a facut un desen al observatiei, pe care il reproducem alaturat.
Joomla templates by a4joomla