161021BrasovCorespondentul nostru C.S. din Brasov era in data de 21 octombrie 2016, la ora 17:10, la geamul locuintei sale, de la etajul 2, din zona calea Feldioarei, cand a vazut ceva ce plana cu aripile intinse, la punct fix.
Afara era lumina, senin si destul de frig. Asa cum declara martorul: „Parea sa fie o pasare sau un planor... M-a facut mai atent in momentul in care am observat ca nu dadea din aripi. Prima impresie a fost ca semana cu un Pterodactyl preistoric... Zbura foarte repede planand si din cand in cand se oprea la punct fix, fara zgomot. In momentul in care s-a oprit, in dreptul ferestrei de unde il priveam, a facut o intoarcere in loc, de 90 °, si am ramas uimit de forma incovoiata a acestuia”.
Aripile erau foarte subtiri si usor incovoiate, cu anvergura in jur de 4m sau 5m.
Obiectul era de culoare complet neagra si pe suprafata lui nu se distingeau alte detalii, dar „avea ceva ce semana ca o cabina in fata aripilor”. Apoi s-a deplasat mai departe si a cotit, la un unghi de 90° spre stanga, spre Magura Codlei.


Observatia a durat aproape 15 minute, timp in care acel obiect a planat la punct fix de cel putin 3 ori. In fata geamului locuintei martorului a stat aproape un minut. In acest rastimp, C.S. nu a reusit sa gaseasca nici aparatul foto, nici smartphonul, pentru a fotografia aparitia.

Peste doua zile, pe 23 octombrie 2016 in jurul orei 16:30 - 17:00, o persoana apropiata lui C.S. a facut o observatie similara, dar si doua fotografii ale obiectului, pe centura Brasovului, de la Uzina 2 spre Sacele. C.S. declara ca „obiectul fotografiat este identic cu cel observat de mine dar a fost fotografiat planand la 1600 m inaltime”. Reproducem un fragment marit din aceasta fotografie. Sa fie totusi o pasare mare?
Joomla templates by a4joomla