In seara zilei de 28 noiembrie 2016, mai multi locuitori din comuna Nicoresti, judetul Galati au observat un obiect zburator neidentificat, cu lumini care se roteau.

Se deplasa la joasa inaltime, aproximativ 100m, si emitea din cand in cand o raza albastra spre pamant. Martorii au declarat ca, sigur nu era un avion. In prezenta misteriosului obiect, telefoanele mobile nu au mai functionat; ‘’au murit”. Unii au incercat sa fotografieze aparitia dar ecranul ramanea negru. Unii spuneau ca fenomenul s-ar fi intamplat mai multe seri la rand.

Aproape zece martori, intervievati de reporterul Sorin Ovidiu Balan, in cadrul emisiunii "Acces direct" de la Antena 1, prezentata de Simona Gherghe, vorbeau de o „chestie rotunda”, un cerc foarte mare, „cat casa mea”, „50 de metri patrati” cu foarte multe lumini puternice care se invarteau in cerc, foarte repede, la o inaltime de circa 100 de metri, timp de 10-60 de secunde, lasand uneori o „o coada de lumina in jos”. dupa care luminile dispareau, ca sa reapara alt loc, deasupra unei alte case. Unii au pus cazul in legatura si cu alte evenimente din judet (Izvoarele, Certesti), aflate insa la o distanta destul de mare.
Joomla templates by a4joomla