China este din ce in ce mai interesata de problematica extraterestrilor si a obiectelor zburatoare neidentificate. Nu este vorba doar de lumini vazute pe cer de martori izolati ci de observatii cu un mare numar de martori, de aeroporturi blocate datorita OZN-urilor sau de spectaculoase rapiri cu tenta sexuala.
In iunie 2010 aeroportul international din Hangzhou a fost blocat timp de o ora, explicatia anuntata oficial fiind aparitia deasupra aeroportului a unui OZN.
Din cauza acestuia au fost perturbate 18 zboruri si intarziati 2000 de pasageri. In lunile urmatoare au mai fost opt observatii „de masa”, ultima, din 11 septembrie, a dus, conform ABC News, la inchiderea, tot pentru o ora, a aeroportului orasului Baotou din Mongolia Interioara.


 

Zhou Xiaoqiang secretarul general, de 62 de ani, al organizatiei pentru cercetarea OZN-urilor din Beijing, a participat la ancheta fenomenului petrecut pe aeroportul din Hangzhou, ancheta care nu a reusit sa elucideze misterul. El a comentat ca la organizatia sa au fost primite in 2010 peste 200 de semnalari, mai mult decat dublul celor din 2008. Wang Sichao, cercetator la observatorul astronomic al Academiei de Stiinte al Chinei, aflat pe Muntele Purpuriu, explica aceasta tendinta spunand ca “odata cu ameliorarea vietii materiale si culturale in China, tot mai multi oameni pot fotografia si filma lucrurile stranii pe care le observa. Mass media face cunoscute observatiile OZN marelui public, iar cu ajutorul internetului marturiile sunt mult mai usor de colectat”.

In numarul din 31 octombrie 2010 al publicatiei China Daily este rememorata una dintre cele mai cunoscute rapoarte de rapiri OZN din China. S-a intamplat in iunie 1994, langa localitatea Wuchang din provincia Heilongjiang. Meng Zhaoguo lucra intr-o exploatare forestiera cand a vazut, impreuna cu alti doi muncitori, o izbucnire luminoasa pe coasta unui munte. Crezand ca a fost un accident de elicopter, s-a indreptat intr-acolo. Apropiindu-se de obiect, la un moment dat s-a simtit parca lovit in frunte si si-a pierdut cunostinta. Cand si-a revenit, era dezorientat, incapabil sa comunice. Era terorizat de tot ce era de fier.

Asa cum relata martorul, in cursul noptii care a urmat, in dormitorul sau a aparut o fiinta feminina, inalta de trei metri, cu sase degete pe maini si cu „parul de pe picioare impletit”, altminteri insa cu o infatisare umana bine proportionata.
Aratarea l-a invitat sa faca dragoste, ceea ce, dupa spusele lui Meng, s-a si intamplat, timp de patruzeci de minute, in timp ce pluteau, in imponderabilitate, deasupra sotiei si fiicei sale, care dormeau adanc. Apoi vizitatoarea a disparut. A doua zi omul nostru a constatat ca avea o cicatrice inexplicabila de 5 centimetri pe coapsa. Medicul care l-a examinat ulterior ar fi spus ca „leziunea nu putea fi produsa de o cauza obisnuita sau de o interventie chirurgicala”.

Tot el afirma ca, la o luna dupa aceasta intamplare, o forta l-a facut sa leviteze, sa treaca prin peretele camerei, dupa care, la bordul unei nave, a intalnit alti nepamanteni. Vorbeau chineza. Asa cum spunea, „mi-au aratat un obiect de cristal, prin care am vazut paduri, ghetari si carburantii fosili ai Terrei. Mi-au vorbit de situatia actuala a resurselor Pamantului si mi-au spus ca este important sa protejam mediul”.

Meng a cerut s-o vada din nou pe vizitatoarea sa nocturna, dar – zicea el – i s-a raspuns ca nu este posibil, insa pe o planeta aflata la mare distanta „peste 60 de ani se va naste un extraterestru care va avea genele unui pamantean si pe care il (sau o) voi putea intalni”.

Asa cum a mai declarat Meng lui Zhang Zixuan si Erik Nilsson, autorii articolului din China Daily, „Eu nu credeam in existenta extraterestrilor pana sa-i intalnesc”, dar „A vedea inseamna a crede. Noi nu putem explica OZN-urile si extraterestrii deoarece tehnologiile noastre nu sunt suficient de avansate. Dar asta nu inseamna ca astfel de lucruri nu exista”.

Zhang Jingping, responsabilul serviciului de observatii al Asociatiei sino-internationale de ufologie, a condus investigatiile in afacerea Meng. Intre altele, in 2003, acesta a trecut prin examene medicale si printr-o proba cu detectorul de minciuni al politiei. El a fost si hipnotizat, incercandu-se determinarea autenticitatii afirmatiilor sale. Aceste probe aratau ca aparent el spune adevarul. Zhang Jingping comenta ca trebuie sa ne pastram spiritul deschis. „Noi am inventat avionul si am mers pe Luna. De ce extraterestrii nu ne-ar putea vizita si ei?”.

Povestea lui Meng, ca si altele asemanatoare, au fost intampinate, chiar si de ufologi, fie cu scepticism, fie cu deschidere. Dar comunitatile de ufologi din China care studiaza astfel de rapoarte sunt tot mai numeroase.

Joomla templates by a4joomla