National Press Club, cu sediul in Washington este o organizatie profesionala a jurnalistilor, in principal politici, din Statele Unite. Aici a avut loc, pe 27 septembrie 2010 o conferinta de presa, dedicata faimoaselor si controversatelor incidente prin care OZN-uri au dereglat, in mai multe randuri, rachetele nucleare americane, facandu-le imposibil de lansat.

Conferinta a fost deschisa doar unor invitati si personalului Congresului SUA.

Oficialitatile au negat sistematic incidentele, desi numerosi martori oculari le facusera publice inca de multi ani. Acum sase fosti ofiteri din US Air Force si un investigator civil s-au decis sa aduca in fata publicului cele intamplate. Ei au aratat ca obiecte aeriene neidentificate au zburat de mai multe ori deasupra zonelor interzise cu caracter nuclear, ultima data in 2003. In unele cazuri, rachetele nucleare au iesit temporar din uz, simultan si in mod inexplicabil, in timp ce un obiect avand forma discoidala plutea in preajma.

Cei prezenti posedau marturii de la un grup de peste 120 persoane, militari care au lucrat in zone sensibile, cu instalatii si arme nucleare. Ei atestau solemn ca vehicule pe care nu le-au putut identifica au violat securitatea spatiului aerian deasupra silozurilor cu rachete si in cateva cazuri le-au scos din uz.


 

Vorbitorii au subliniat ca aparitiile OZN s-au inmultit abia dupa detonarea primei bombe atomice si ca faimosul incident de la Roswell din 1947, a avut loc langa singura baza militara aeriana din lume care era pe atunci inzestrata cu bombe nucleare. In 1948 si 1949 stranii „mingi de foc verzi” au fost vazute zburand deasupra laboratoarelor nationale Los Alamos, unde a fost conceputa si construita prima bomba atomica.

Asa cum arata mai multe documente, desecretizate la ora actuala, au existat astfel de aparitii si la Oak Ridge (Tennessee), in cursul anilor cincizeci. Pe 4 august 1950, la 4500 metri desupra centralei atomice Hanford au fost observate obiecte rotunde; ele nu au putut fi interceptate desi toate unitatile Air Force din zona au fost alertate. Pe 5 iulie 1952, patru piloti au raportat o farfurie zburatoare plutind deasupra aceleiasi centrale.

In toamna anului 1957, britanicii au detonat trei bombe atomice in zona Maralinga din Australia. Savantii care evaluasera experimentul se pregateau sa plece acasa cand au vazut, uluiti, foarte
clar, plutind inclinat la 45 de grade, un OZN argintiu, rotund, cu fundul plat si un dom deasupra. Dupa 15 minute, obiectul a tasnit in sus si a disparut. OZN-urile si-au manifestat prezenta si la teste nucleare, ca si de rachete ori alte tehnologii avansate, in spatiul ex-sovietic. Ca urmare a unor incidente, comandamentul aviatiei militare a decis in 1965 sa interzica deschiderea focului asupra OZN-urilor.

Unul dintre vorbitorii de la National Press Club a fost capitanul Robert Salas. Pe 16 martie 1967 el era ofiter responsabil cu lansarea rachetelor balistice intercontinentale Minuteman, la baza Malmstrom (Montana). Noaptea, pe un cer senin, un militar a zarit o „stea”, apoi inca una, zburand in zig-zag deasupra capului sau. Si-a chemat seful, iar amandoi au decis sa-si sune comandantul – locotenentul Robert Salas – care era intr-un buncar subteran, la centrul de control al lansarilor. Acesta le-a spus doar sa urmareasca luminile, mai ales daca s-ar apropia.

Doar dupa cateva minute, Salas a primit un nou telefon. Militarul tipa ca un OZN rosu, stralucitor, pluteste in fata portii. Salas si-a trezit imediat comandantul – locotenentul Fred Meiwald. Pe cand ii povestea ce se intampla, pe panoul de comanda s-a aprins semnalul „no-go” (lansare imposibila) pentru una dintre rachete. Apoi, dupa numai cateva secunde, s-au dezactivat una dupa alta inca cateva rachete. Ulterior s-a aflat ca nu departe, la un alt siloz cu rachete, intr-un mod similar, au fost dezactivate zece sau mai multe rachete. Tuturor martorilor li s-a ordonat atunci sa nu discute incidentul cu absolut nimeni.

In 1975 si 76 incidente asemanatoare s-au semnalat la bazele cu arme nucleare de la Loring (Maine) si, din nou, Malmstrom. OZN-uri deasupra unor facilitati nucleare s-au semnalat si in 1997
la Brienne-le-Chateau (nu departe de Paris), in 1999 la Safed si Yokneam (Israel), in 2004 si 2005 la granita himalayana dintre China si India etc., iar in anii urmatori in Iran. Conferinta de presa a cerut guvernului SUA, intre altele, desecretizarea tuturor datelor privind incidentele de acest tip.

Joomla templates by a4joomla