Pe 15 noiembrie 2010 agentia RIA Novosti publica un interesant interviu luat lui Vadim Chernobrov, seful organizatiei publice rusesti Kosmopoisk, dedicata studierii fenomenului OZN si a altor fenomene inexplicabile, interviu in care acesta comenta activitatea de investigare a misterelor domeniului.

Intrebat de ziaristul Samir Shakhbaz ce anume considera drept cel mai interesant eveniment al anului care se incheie, Chernobrov a raspuns ca arhivele de care dispun colegii sai contin acum suficiente date pentru a anticipa chiar unele evenimente cum ar fi aparitia unor formatiuni in lanuri sau a unor OZN-uri. Ei ar putea sa mearga la fata locului inainte ca evenimentul sa se produca. „Cu cat astfel de anticipari sunt mai corecte, cu atat suntem mai aproape de rezolvarea acestor mistere. In acest domeniu suntem intr-o competitie foarte serioasa...”.

„Obiectivul nostru ultim nu este sa obtinem imagini de inalta calitate... Am vazut sute de exemple. Ar fi ceva nou sa gasim dovezi fizice, ceva ce poate fi masurat si pipait, ceva ce am putea transmite inginerilor nostri pentru a-i pune pe ganduri. Eu vad ufologia ca o problema de inginerie, avand desigur si dimensiuni psihologice ori sociologice. Ca inginer aerospatial, eu am fost interesat mereu... cum va arata zborul peste 50 sau 100 de ani. In fapt, ufologia este o tentativa de a arunca o privire in viitorul mai apropiat si mai departat. Asta este ceea ce ne motiveaza”.


 

La intrebarea reporterului daca au gasit astfel de dovezi fizice ale OZN-urilor si daca acestea au contribuit la avansul tehnologic al umanitatii, Chernobrov a precizat ca „In circa un sfert de secol de cand desfasuram aceasta activitate, am gasit cateva duzine de elemente misterioase. Am testat majoritatea lor in laboratoarele noastre si pentru cele mai multe n-am reusit sa identificam in mod clar la ce ar putea folosi. Cele pe care am reusit sa le identificam erau foarte simple, de pilda o bucata de sarma sau o piesa metalica. Dar aceste obiecte sunt vechi de mii de ani, mult mai vechi decat tehnologiile umane avansate. Sunt si obiecte pe care nu le putem identifica in niciun fel.
Nici macar nu stim cum sa le numim. Suntem precum un salbatic caruia ii dar un radio cu tranzistori si care nu are nicio idee ce sa faca cu el... Expertii sunt divizati in privinta functiilor lor de baza”.

Intrebat daca guvernele sunt interesate de subiectul OZN sau mai degraba vor sa-l ascunda, Chernobrov a raspuns ca cele doua situatii nu se exclud. „Guvernele sunt raspunzatoare pentru tone de gunoaie in media si pe internet. Unele dintre rapoarte sunt inselatorii sofisticate menite sa induca in eroare... Specialistii nostri, angajati in reinginerie sunt tot timpul atrasi pe piste false. Ma refer la contrafaceri de inalta calitate, realizate de falsificatori profesionisti”.

In legatura cu posibitatea ca si americanii sa detina dovezi palpabile, Chernobrov a declarat ca „Daca va intereseaza, putem publica fotografia unui obiect din Aria 51, despre care noi presupunem ca este o parte dintr-un OZN.
Printr-o operatie extrem de complicata, am intrat si in posesia unor obiecte. Am fost ajutati de parteneri din Japonia, cu conditia ca sa efectuam o analiza detaliata asupra obiectului, iar rezultatele sa le revina exclusiv lor. In fapt, obiectele s-au dovedit a fi capodopere de contrafacere. Colegii nostri  Japonezi au fost extrem de suparati si la fel am fost si noi pana ne-am dat seama ca daca cineva cheltuie atat de multi bani sa faca asemenea falsuri si sa le planteze, inseamna ca exista ceva autentic de ascuns”.

„Cat despre Rusia, am examinat toate evenimentele de care stiam. Am fost
prin bazele ultra-secrete in 1990, dar n-am gasit nimic. Aparent 99% din rapoartele privind extraterestri sunt falsuri. Trebuie sa acceptam asta. Dar cel putin 1% din aceste rapoarte sunt autentice si aceasta este suficient sa ne determine sa mergem mai departe”.

Raspunzand la o ultima intrebare, Chernobrov a subliniat ca un contact cu extraterestrii „va avea loc atunci cand noi vom fi pregatiti pentru aceasta. Daca priviti obiectiv civilizatia umana, veti vedea cat de agresiva si descreierata este azi. Nu sunt sanse de contact cat timp sutem atat de primitivi. Si in mod cert nu exista sanse sa obtinem tehnologii extraterestre. Uneori spunem ca faptul ca nu am fost contactati este o dovada ca nu exista viata inteligenta in Univers. Dar numai o civilizatie extraterestra nebuna ar fi dispusa sa ne contacteze asa cum suntem”.

Joomla templates by a4joomla