Muntele RosuPe 17.07.2007 la orele 18:40, Liviu Oprea de 47 ani, fost ofiter de aviatie si controlor de trafic aerian militar, in prezent sef de tura la Obsevatorul seismic Muntele Rosu, a executat deasupra localitatii Cheia, cu un aparat digital FUJI A345 de 4,1M, o fotografie cu un peisaj montan, pe directia 270 (vest). Era de fata si fiica lui Renata Oprea.

Abia cand a descarcat imaginea pe calculator a observat un mic obiect in forma de palarie sau clopot foarte larg, cu un pompon deasupra, plutind deasupra muntilor. A luat legatura cu fostii colegi (organul de trafic ACC Bucureşti) si i-am intrebat daca la ora respectiva au avut aeronave in zona sau daca ei au observat ceva pe radare in zona sa; apoi a vorbit cu seful de tura de la COAP (comandamentul operational aerian principal) si l-a intrebat daca s-a raportat ceva deosebit in spatiul aerian al Romaniei. Acesta nu stia nimic.

Ii pare rau ca obiectul fiind departat, imaginea nu este clara. Nu putea fi un avion, deoarece nici unul nu a auzit vreun zgomot iar forma nu seamana cu elicopterul militar PUMA SOCAT si nici cu eurocopterul E35.


 

Joomla templates by a4joomla