130924 1130924 3130901 farcas
 
Pe data de 24 septembrie 2013, M.D. a facut un mare numar de fotografii cu un frumos apus de soare si nori luminati dupa ce soarele a disparut dupa orizont. Cel putin pe ultimele imagini apare un obiect luminos in forma de „V”.
O explicatie ar putea fi ca s-a fotografiat condensul lasat de cele doua motoare ale unui avion cu reactie, la mare inaltime, indepartandu-se de fotograf. Imaginea in forma de „V” persista cel putin 8 minute, pe ultimele imagini. Daca avionul cu reactie zbura cu viteza minima, distanta strabatuta in acest timp putea fi sub 30 de kilometri, deci putea ramane vizibil. Un argument este si faptul ca pe cadre apar si alte avioane cu reactie, zburand insa in curmezis, iar luminozitatea condensului este aceeasi la ambele „obiecte” si scade pe masura ce se intuneca.
Dau alaturat, spre comparatie, ca a treia imagine (cea din dreapta) o fotografie similara facuta de Dan Farcas in aceleasi conditii (pe 1 septembrie 2013, ora 20.02), in care era sigur un avion cu reactie.
Pe de alta parte insa, daca admitem ca obiectul sau fenomenul (fara acel „V”) apare aproximativ in acelasi loc, inca din prima imagine, facuta la ora 19:11, pana la ultima, la ora 19:33, ca si o viteza mai mare a avioanelor, explicatia de mai sus poate fi pusa sub semnul intrebarii. Mai mult, in ultima fotografie (pe care nu am mai reprodus-o) se vad simultan cinci obiecte, trei avioane si cele doua obiecte care sunt relativ stationare.
Joomla templates by a4joomla