Daniel Andries din Vaslui, ne scrie ca el, ca si alte persoane din localitate, au observat, de pe la sfarsitul lunii aprilie 2012, pe cerul orasului, o seama de obiecte care s-ar putea incadra intr-o activitate neobisnuita OZN.

Dupa relatarile sale, obiecte luminoase, ca si alte forme inexplicabile, se deplaseaza in traiectorii drepte sau curbe, sau au o miscare „browniana”, uneori coboara, se lumineaza apoi urca, aceasta operatie petrecandu-se totdeauna deasupra orasului. Se vad si pe vreme noroasa. Pentru unele observatii are si alti martori. Desi a incercat, D-l Andries nu a reusit sa faca o inregistrare convingatoare a acestor aparitii.

In luna iunie a avut impresia ca a vazut chiar „un triunghi imens cu lumini galbene in colturi si multicolore in rest”. Fiind intr-un parc din centru, neiluminat, impreuna cu un prieten, acesta a incercat sa filmeze aparitia cu smartphone-ul, dar fara a inregistra ceva. In acelasi timp, prietenul a vazut o umbra ciudata, ca o distorsionare a aerului, ca si cum cineva ar fi „scuturat o patura invizibila”.


 

Martorul a vazut, impreuna cu un prieten, la inceputul lunii iunie, in parcarea stadionului FC Vaslui, la orizont spre Vest, deasupra cladirilor orasului, o sfera portocalie care cobora foarte incet aproape orizontal. A incercat sa intre in legatura cu aparitia semnalizand luminos catre acel obiect, avand impresia ca a primit raspuns, obiectul incepand sa isi schimbe luminozitatea. Dupa 1-2 secunde, luminile de la nocturna stadionului, ca si de la alti stalpi de iluminare, si-au diminuat luminozitatea cu peste 90 %. Cei doi s-au speriat la ideea ca ar putea fi observati din acel OZN.

Prietena unui baiat, cu care D-l Andries observa OZN-uri, era cu o colega pe o strada care are intr-o parte blocuri si in cealalta parte camp liber. La un moment dat, a aparut deasupra campului o sfera stralucitoare portocalie, mare „cat o moneda de 50 de bani pusa in fata ochilor”, care a inceput sa faca opturi miscandu-se mereu ca si cum le-ar observa pe cele doua. Dupa cateva zeci de secunde sfera a disparut pur si simplu. Ambele martore au fost un pic speriate de inexplicabila aparitie.

Doi baieti au observat la sfarsitul lunii iunie, in zona garii, „trei sfere in flacari, de marimea pumnului, care mergeau incet din S-V spre Est. Ele au aparut succesiv noaptea una cate una si dispareau dupa cateva secunde. Aparea una, apoi disparea, aparea alta, iar disparea si tot asa. Mergeau paralel cu pamantul”, fara a cobori.

ASFAN nu are, din pacate resurse pentru a verifica aceste raportari, pe care le prezentam ca atare.

Joomla templates by a4joomla