Pe 30 iulie 2010, in jurul orei 23, un tanar jurist iesea cu masina din orasul Brad, in directia Oradea, pe un drum lăturalnic pentru a evita traficul aglomerat. Dupa un timp, in dreptul unei paduri, a vazut pe cer un obiect cu formă cilindrică sau ţigară, care emitea pe partea inferioara o lumină puternică, albă.

La inceput, asa cum declara, „am vazut o lumină alungită ce se rotea pe cer, însă fiind obosit nu i-am acordat importanţă pentru ca în secunda următoare şoferul să-mi atragă atenţia cu privire la lumina ciudată de care eram tot mai aproape. Abia atunci m-am dezmeticit şi mi-am dat seama ca nu e vorba de un avion. Era un aparat cu formă cilindrică sau ţigară, iar partea inferioara emitea o lumină puternică, albă. În câteva secunde am trecut cu maşina chiar pe sub ea şi văzând partea inferioară a aparatului "burta lui" [...] Deşi lumina emisă era destul de puternică am putut întrezări părţi ale cadrului metalic de care erau prinse sursele de lumină”. Obiectul a fost urmarit si de sofer.


 

Martorul mai spune: „Am mai mers câţiva metri şi am oprit în prima parcare. Am coborat şi mi-am îndreptat imediat privirea către aparat [...] în tot timpul observaţiei (3-4 minute) nu a facut altceva decat sa execute acea mişcare circulară cu acelaşi diametru, la aceeaşi înalţime faţă de sol (aprox. 100 m), fără să se ridice sau să coboare şi fără să devieze câtuşi de puţin de la traiectoria descrisă. De asemenea adaug că nu emitea nici un fel de zgomot sau sunet.

Am mai zăbovit câteva secunde după care am plecat, moment în care o altă maşină a oprit în parcare, pentru ca cei dinăuntru să coboare pentru a vedea ce se întâmplă, însă cum eram în mare grabă nu am mai putut sta nici măcar un minut pentru a schimba impresii cu aceştia sau a comenta fenomenul [...] puţine senzaţii se pot compara cu cele trăite de mine în acele momente. Din nefericire nu am avut un aparat foto pe care să fixez fenomenul şi care ar fi conferit credibilitate celor descrise.

Martorul spune ca „Am mai văzut un obiect zburător straniu la Eforie Nord, tot în anul 2010, undeva pe la jumătatea lunii august. Eram împreună cu fratele meu, în jurul orei 22, ne întorceam de la o plimbare, când privirile ne-au fost atrase de un obiect care se mişca cu o viteză uluitoare pe cerul nopţii şi îşi schimba cu rapiditate poziţia, mişcându-se fără o direcţie precisă, într-o clipă era într-un anumit punct al cerului pentru ca în clipa următoare să zboare cu o viteză atât de mare încât părea că apare şi dispare, în alt punct. Emitea lumini colorate (roşu, albastru şi alb). Pentru o fracţiune de secundă am intrat în conul de lumină al unui felinar stradal, iar când am ieşit obiectul disparuse de pe boltă.

Martorul nu citise pana atunci lucrări privind fenomenul OZN, însă a urmărit documentare şi emisiuni legate de acest fenomen.

Joomla templates by a4joomla