poza aviatoriPe data de 20 iulie 2009 Marian Dima, operator si fotograf profesionist asista, in apropierea statuii aviatorilor din Bucuresti, la festivitatile prilejuite de Ziua Aviatiei. La ora 9:33 observa pe cer un obiect punctiform, planand incet.

Prima data a crezut, din cauza distantei foarte mari, ca este un deltaplan cu motor. Dupa ce s-a mai apropiat, datorita miscarilor pe care le facea, si-a zis ca e un parasutist care face parte din programul pregatit pentru Ziua Aviatiei.

Martorul s-a hotarat sa-i faca o fotografie, cu zoom maxim, adica 300mm, una singura deoarece obiectul era foarte departe si detaliile nu se observau prin ocularul aparatului foto. Se gandea ca-i va face eventual inca o poza cand „parasutistul” s-ar mai fi apropiat. Numai ca, dupa cel mult un minut, obiectul a disparut din raza sa vizuala fiind obturat de copacii aflati pe marginea bulevardului Aviatorilor. A observat ca a fost altceva si nu un parasutist abia acasa, cand a descarcat fotografiile din aparatul foto. Nu stia daca fenomenul a mai fost observat de cineva, intrucat in acele momente lumea era atenta la discursurile militarilor invitati.


 

Joomla templates by a4joomla