Pe 9 decembrie 2017, dimineaţa, in jurul orei 05:10, George Zarnescu, membru ASFAN, a văzut, din locuinţa sa din Bucureşti, spre sud, un obiect alb, luminos, „cam de marimea unei mingi de tenis”, care a stationat in aer timp de cateva minute, la cativa zeci de metri deasupra blocurilor de pe Calea Mosilor.
Asa cum scrie martorul: „obiectul se putea afla putin mai departe de blocuri, in directia sud (de unde se vede si Luceafarul de dimineata, Venus). La un moment dat am crezut ca este un gen de lampion chinezesc (dar lumina mult mai puternic decat un reflector). Obiectul, care era ca o stea, de dimensiunea unei mingi de tenis, si care emitea raze stralucitore albe mai mult in sus si jos decat in lateral, a inceput sa se ridice usor pe verticala tot ca un lampion. Si-a diminuat si oprit brusc lumina puternica, pentru foarte scurt timp (sub o secunda), cam de doua-trei ori, astfel încât am crezut ca «lampionul» se va stinge de tot. Ridicandu-se la inaltime, la un moment dat obiectul si-a reluat lumina puternica si si-a schimbat directia in sus spre Sud-Est urmarind parca un avion care venea din acea directie. Obiectul a mai stationat putin la o altitudine mai mare (circa 700m de la sol) si a continuat urmarirea «avionului» trecand pe deasupra blocurilor vecine din partea de est (spre Obor). In acest moment am avut impresia ca avea o forma triunghiulara (nu pot afirma ferm ca forma obiectului era triunghiulara, intrucat nu o distingeam clar, dar asa parea din dispunerea luminilor). Avea intr-un colt, in partea din fata, o lumina alba statica puternica, precum un reflector, si o lumina rosie intermitenta alaturi, apoi alte doua lumini rosii intermitente, putin mai in spate lateral, la fel ca la avioane, in stanga si in dreapta, dar acestea oscilau mai rapid de o secunda si nu in acelasi timp. Luminile rosii pareau si mai puternice decat cele ale unui avion. Mai ciudat este ca la un moment dat obiectul respectiv parca nu mai urmarea avionul, ca inainte, ci o alta sfera mai mica, rosie, luminoasa (fara intermitente), care lasa parca un jet neclar, ajungand pana la obiectul mare in cauza, care acum avea marimea aparenta a unui avion. 

Obiectul a trecut de blocul meu spre directia nord-est (bul. Stefan cel Mare) pana cand nu am mai putut sa il observ.Totul a durat cateva minute, posibil in intervalul 5:10-5:18. Intrucat in acel moment telefonul era complet descarcat, nu am putut face poze.” 

„Obiectul alb stralucitor a revenit pe cer la ora 7.00-7.15, tot in directia sud (acum ca un punct), dar mult mai departe. Mai intai a stationat mai jos dar treptat a urcat la o inaltime foarte mare pana cand a disparut din raza vizuala, intre timp a trecut un avion cu reactie in aceeasi directie. Martor suplimentar a fost fetita mea (acum si ea treaza) care mi-a atras atentia, la ora 7.00 (cand era deja lumina), ca se vede pe cer un punct alb-argintiu ciudat. Initial nu l-am putut distinge, dar cu mare atentie l-am observat când era putin mai sus.”
Joomla templates by a4joomla