cutit cincisIntr-o zi de iarna, probabil prin 28-29 decembrie 2008, domnul D. a avut o intalnire dramatica pe malul inghetat al lacului Cincis. 
El se decisese sa faca o plimbare cu masina sa pana la Lacul Cincis, aflat in amonte de municipiul Hunedoara. Era o zi senina, insorita, desi temperatura era sigur sub 10 grade C. Sosind la fata locului, a lasat masina in parcare si a coborat spre lac. Suprafata apei era inghetata bocna de la un capat la altul, iar din cauza zapezii, aproape pana la genunchi, care acoperea totul, nu puteai preciza nici unde era malul. Nu se mai vedea vreo alta persoana.


Tocmai se gandea sa se intoarca, nefiind incaltat corespunzator, cand un obiect a trecut,cu o viteza extraordinara, deasupra lacului, la o distanta de circa 100 de metri, la aceeasi inaltime ca si martorul, de la stanga la dreapta, dinspre coada lacului spre baraj. Avea o forma de S foarte deschis, „ca un cutit de mixer” care „falfaia”. Era lung de 3-4 metri, avea culoarea „maro deschis, metalizat, mat, nu vopsit ci placat”. Nu se auzea niciun zgomot. Obiectul a descris un semicerc, iar in dreptul digului a luat-o in sus, catre malul celalalt, abrupt, stancos, inalt de vreo 40-50 de metri, cu o padure de brazi deasupra. Dar nu urca pe o traiectorie simpla ci, „de parca ar fi dat rateuri”, suia si cobora. Intalnind padurea, brazii s-au indoit, formand parca un semicerc concav, iar zapada de pe ei s-a imprastiat, desi nu batea vantul. Varfurile brazilor chiar au disparut. „Apoi si-a revenit totul dintr-odata”. Doar la cativa brazi li s-a rupt varful. Totul a durat cel mult 20 de secunde. Martorul spune ca ceea ce a simtit nu a fost o simpla sperietura. „M-am uscat tot... nici nu stiam daca mai exist... ceea ce vazusem nu se potrivea cu nimic din ce cunosteam”.

Pana la sosea avea de urcat vreo zece metri. Avea senzatia ca mai exista o prezenta in preajma. Cand a ridicat ochii spre cer, martorul a avut certa impresie ca nu priveste cerul „real” ci „ceva fix”, cum ar fi o imensa fotografie. Ani de zile l-a obsedat aceasta imagine. Peste vreo cinci ani, vazand un filmulet in care un cameleon isi schimba culoarea dupa cea a terenului peste care trecea, s-a gandit ca el insusi putea sa se fi confruntat cu o punere in scena in care niste obiecte reusisera sa se camufleze, cameleonic, in preajma sa. „Poate deasupra lacului Cincis era o nava foarte mare, care nu se vedea”.

Martorul s-a ferit sa povesteasca patania sa. Nici azi nu-i vine sa creada ca s-a intamplat. El a cautat raspunsuri in cartile sfinte, dar e de parere ca intre litera scripturii si realitate „exista ceva, o lumina”. Mesajul nu este ceea ce scrie in Biblie ci ceea ce litera Bibliei trezeste in cititor, o „lumina mentala”.

Alaturi este imaginea unui cutit de blender, pe care ne-a trimis-o martorul, spunand ca seamana ca forma cu obiectul observat.
Joomla templates by a4joomla