Pe data de 14.09.2015, la ora 21:20, inginera V. P. din Baia Mare a observat, de pe terasa casei sale din zona str.G.Cosbuc, venind dinspre est ceva ce semana cu un lampion rosu.
După cum declara: „se deplasa cu o viteza prea mare pentru un lampion. Ma gandeam ca, la inaltime, viteza vantului este mult mai mare. Pe masura ce se apropia, am vazut luminile de semnalizare clipind. Nu am sesizat forma obiectului. Zbura fara niciun fel de zgomot, era rosu intens avea in fata o lumina mare rosie, stabila si in spate 3 lumini care semnalizau ca la avioane. S-a oprit dintr-o data deasupra si si-a schimbat instantaneu culoarea de la rosu intens la verde, un verde crud intens, o culoare foarte frumoasa. A stationat vreme cam de un minut , am fugit in casa sa-mi iau telefonul sa-l filmez insa am in fata un stalp de iluminat care a obturat obiectul. Apoi obiectul a inceput sa se miste-sa ia o traiectorie spre nord est, cu o viteza considerabila, dupa scurt timp a disparut departe, estompat de munte.”


In acest timp, nu a functionat telecomanda la televizor. L-am stins cu greu si l-am repornit. La aparitie a fost martor si sotul ei, pe care l-a chemat „dupa schimbarea culorii si a vazut cum a pornit si l-a urmarit pana a disparut.”

Obiectul „semana cu un lampion la inceput, dupa lumina lampilor, inaltimea pe care am estimat-o, era un obiect spre rotund. Luminile de semnalizare pe care le-am vazut erau doar spre mine, nu puteam sa vad daca avea lumini de semnalizare si in partea opusa pentru ca lumina din mijoc era mare, rotunda.
Joomla templates by a4joomla