151004satumare1151004satumare2151004satumare3151004satumare4G. M., de 56 de ani, profesoara de matematica era, pe 4 octombrie 2015, in jurul orei 20:00, pe balconul apartamentului din cartierul Horea din Satu Mare. A observat „un punct stralucitor care ar fi putut fi o stea si care emitea lumina sub forma de pulsatii”. Era putin mai mare decat stelele obisnuite. Dupa 1-2 minute, si-a dat seama ca lumina sta pe loc, deci nu putea fi un avion. A luat o camera digitala Cannon SX220HS, cu zoom optic 14x, si a facut cateva fotografii. Dam alaturi cateva imagi extrase din aceste fotografii.

Incercand sa prinda in cadru obiectul, a constatat ca de fapt acesta avea o miscare usor haotica (sus-jos, oblic stanga – oblic dreapta) astfel ca il mai pierdea din obiectiv.

Ca aspect, in displayul aparatului (cu zoom dat la maxim) aparea fie ca o mica pata, relativ mata, colorata spre caramiziu, fie ca o forma, alb-stralucitoare, aducand cu aspectul dantelat al fulgului de zapada. A facut 22 de fotografii si a reusit sa surprind obiectul in 11, celelalte fiind nereusite din cauza faptului ca obiectul „sarea”din obiectiv. Toate aceste miscari aveau loc pe o arie restransa. Dupa ce martora a realizat imaginile, a plecat de pe balcon. A mai urmarit obiectul, prin fereastra, dar dupa 1-2 minute, acesta a inceput sa se indeparteze si apoi a disparut in zare. Timpul total de observare a fenomenului a fost de aproximativ 5 minute.

Cand a vizualizat pozele, a constatat ca pe niciuna dintre ele nu aparea nicio stea ci numai acel punct luminos. Marind la maximum imaginile, a observat ca luminile emise erau colorate in mod diferit de la o poza la alta.

Fiica martorei a apucat sa vada obiectul, car numai in momentul in care acesta se indeparta.
Joomla templates by a4joomla