131108cilindrudaracIn data de 08.11.2013, la ora 16:36 Cezar Darac, membru ASFAN, a fost sunat de un prieten. Fiind intr-o discutie la locul de munca, nu a putut raspunde decat pe la 17:10. Prietenul i-a spus, surescitat, ca, atunci cand a sunat, el se afla in masina, pe soseaua de centura a Bucurestiului, impreuna cu cumnata lui, si se pregateau sa iasa pe autostrada A2, spre Fetesti. Amandoi urmareau un cilindru de culoare maro deschis, care statea la punct fix undeva deasupra unor relee de electricitate si parea sa aiba o usoara miscare de rotatie in jurul axei.(Alaturi o reconstituire grafica a observatiei)

Martorii observat cilindrul inca pe cand erau in zona Glina, uitandu-se catre nord, deci au inconjurat obiectul aproape la 180 de grade. Durata observatiei a fost de 10 minute. Nu tremura, nu vibra, nu avea lumini si nu parea se se auda niciun zgomot. El a disparut brusc, fara sa se miste, in timp ce martorii se uitau la el.


Imediat dupa telefon, Darac a iesit pe terasa cladirii de 12 etaje in care lucra, observand, spre nord-vest (deci in directia aproape opusa locului in care fusese vazut cilindrul), o lumina foarte stralucitoare galbena-rosie, de o magnitudine estimata la -6, care se misca foarte incet in sus si in jos, ca si alte 2-3 lumini mai mici. Soarele era inca vizibil, dar era aproape de apus. A incercat sa fotografieze luminile cu un aparat de imprumut, dar fara succes.Joomla templates by a4joomla