
Perceptia celor doi a fost diferita. AC, care a observat aparitia timp de 4-5 secunde, a apreciat altitudinea la 10.000 de metri, la un unghi de 60-70 de grade. Per total, culoarea i s-a parut galbena-portocalie. Luminile si-au pastrat numarul, fara sa dispara sau sa apara altele si pareau dispuse toate pe un acelasi plan, orizontal.
RC, care a observat doar 2-3 secunde, a confirmat unghiul de 60-70 de grade, fiind obligat sa-si rasuceasca gatul cand aparitia a trecut pe deasupra. El a estimat ca altitudinea acesteia nu era mai mare de 200-500 de metri, iar viteza de 300 m/s. RC a vazut lumini de culoare portocaliu-rosu. El spunea ca luminile se aprindeau oarecum aleatoriu, ca un fel de instalatie de Craciun. A mai observat, intre cele doua ramuri care formau V-ul, un soi de lumini mai fade, ca niste pete, care se jucau cumva haotic acolo. El a spus ca aceste globuri de lumina erau 3d, ca unele erau in fata celorlalte si se vedeau diferente de intensitate.
Cazul a fost investigat de Cezar Darac, membru ASFAN. Acesta a facut si reconstituirile alaturate. El a gasit si un al treilea martor, din Tulcea, care a observat fenomenul in aceeasi seara si care „a ramas mut” cand a vazut reconstituirile. El aprecia ca luminile vazute de RC in interiorul V-ului puteau sa fi fost un efect optic cauzat de viteza si de suprapunerea traiectoriei peste Calea Lactee, care atunci se afla dispusa paralel cu linia orizontului.