Pe 16 mai 2012, organizatia de media The Huffington Post publica un articol de senzatie, intitulat „Amnistie OZN: Colonelul militar in retragere John Alexander cere amnistie pentru militarii care au fost martori OZN”.

Dr. John Alexander este un fost militar cu realizari in fizica teoretica avansata, avand acces la niveluri inalte de secret, fiind si autor in 2011 al cartii „UFOs: Myths, Conspiracies and Realities”. Viata lui este o lunga istorie plasata intre cercetarea stiintifica traditionala si studierea unor fenomene care desfid explicatiile acceptate. Fire de explorator, el a indraznit sa calce pe cai evitate de alti oameni de stiinta, care pun teama pentru reputatia personala mai presus de cautarea adevarului in locuri mai putin batatorite. Pentru acest comportament el a fost aclamat si blamat deopotriva, atat de admiratori, cat si de denigratori.


 

Ca director de program in National Laboratory din Los Alamos, el a coordonat realizarea unor rapoarte privind armele neletale, rapoarte destinate personalului Casei Albe, Consiliului National de Securitate, membrilor Congresului si unor oficiali de rang inalt din aparare. In 1960 Alexander a comandat echipe ale fortelor speciale „A” („beretele verzi”) in Indochina. Cu aceasta ocazie, in Thailanda, el s-a intalnit cu mistici budisti, iar in Vietnam, in Delta Mekong, avea chiar o manastire budista in interiorul taberei militare pe care o comanda. In 1972 a fost printre primii care a examinat artefactele unice subacvatice, devenite cunoscute sub numele de Bimini Wall, despre care unii cred ca ar fi ramasitele Atlantidei.

Interesat de studiul starilor din preajma mortii (Near Death Experiences – NDE), John Alexander si-a completat studiile doctorale sub conducerea faimoasei pioniere a acestui domeniu Dr. Elisabeth Kübler-Ross. Alexander a devenit apoi presedintele asociatiei internationale IANDS pentru acest domeniu, asociatie avand sediul in Universitatea din Connecticut. Impreuna cu Cleve Backster, el a masurat influenta unor actiuni la distanta asupra leucocitelor umane. Alexander a mai fost implicat, oficial, din partea armatei, si in studii de psihokinezie, clarviziune, programare neurolingvistica etc. ceea ce presupunea, intre altele, urmarirea progreselor facute de rusi in aceste domenii.

Cat era inca in armata, in anii 80, a organizat si a condus un grup „interagentii” pentru studiul fenomenelor aeriene neidentificate (OZN-uri), fapt putin cunoscut, intrucat grupul nu a produs documente care sa poata fi accesate de altii. Dupa cum declara acum colonelul, acest grup de lucru a ajuns, intre altele, la urmatoarele concluzii:

-          Unele OZN-uri sunt reale si au o origine necunoscuta.

-          Aproximativ 5 la suta din toate aparitiile raman neexplicate.

-          Multe sisteme de urmarire au realizat inregistrari ale unor fenomene anormale.

-          Exista numeroase aparitii de OZN-uri raportate de catre observatori extrem de credibili.

-          Au existat incidente care au implicat interactiuni intre OZN-uri si sisteme militare.

-          Au existat, intre OZN-uri si avioane, interactiuni care au ridicat probleme de siguranta a zborului.

-          Peste 70 la suta dintre adultii americani cred ca guvernul Statelor Unite ascunde informatii privind acest subiect.

-          Sondajele de opinie indica faptul ca 20 la suta din populatia mondiala considera ca extraterestrii sunt aici, pe Pamant, si traiesc printre noi.

Prin toate aceste activitati, Alexander s-a aflat timp de un sfert de secol in mijlocul celor mai inalte cercuri guvernamentale si militare din SUA. El a urmarit in tot acest timp sa gaseasca si urme ale tainuirii unor presupuse documente OZN, dintre care unele ar fi vechi de zeci de ani. Nu numai ca Alexander nu a gasit urme ale acestor musamalizari, dar el a ajuns, la capatul investigatiilor sale, la convingerea ca in SUA desecretizarea OZN s-a si petrecut, in buna masura, la numeroase niveluri.

Acum, in 2012, el, impreuna cu un grup de oficiali si cercetatori guvernamentali de varf, au decis sa se adreseze unor oficiali militari si de informatii, de prim rang, din administratia Obama, cerand sa se declare o amnistie care sa se extinda asupra oricarui militar care a fost pus, la un moment dat, sa jure ca va pastra secretul in privinta unor intalniri OZN.

„Problema are de-a face cu miscarea generala de dezvaluire [a secretului OZN]” a declarat Alexander. „Comunitatea OZN – si, sincer vorbind, populatia in general – pleaca de la premisa ca subiectul OZN este tinut secret si toata informatia legata de ea este implicit secreta. Pozitia mea este ca aceasta premisa nu este adevarata”.

Asa cum a dezvaluit, in mai 2012, in exclusivitate pentru organizatia The Huffington Post, Alexander a trimis scrisori catre secretarului apararii Leon Panetta, directorul CIA generalul David Petraeus si directorul National Intelligence generalul James Clapper, scrisoare in care el propune o solutie cu costuri zero si de tip castig-castig, prin care sa se consolideze increderea publicului american in guvernul SUA, cu referire specifica la problematica Obiectelor Zburatoare Neidentificate.

In scrisoarea sa el afirma intre altele urmatoarele: „Presupunerea mea este ca A) nu exista o politica a secretului [OZN] si B) exista agenti, in anumite cercuri, care cred ca ar trebui sa se pastreze secretul. Asa ca ei, practic, musamalizeaza lucrurile. Altfel spus, e mai simplu sa spui cuiva sa stea jos si sa-si tina gura decat sa incerci sa intelegi ce anume se petrece”.

Alexander si-a anuntat public cererea sa, pentru aceasta amnistie, la festivitatile recente de inaugurare ale Muzeul National de Teste Atomice, din Las Vegas, Nevada. Acest muzeu, afiliat la binecunoscutul muzeu Smithsonian, include, oarecum neasteptat, si o expozitie privind dezvaluiri privind „Aria 51”, considerata cea mai secreta facilitate de teste militare din SUA, ca si exponate legate de fenomenul OZN, intre care unul intitulat, in mod surprinzator, „Artefact extraterestru autentic”.

Allan Palmer, directorul muzeului, declara ca interventiile unor personalitati precum Alexander sunt extrem de importante. Palmer, aviator militar veteran, de multe ori decorat, a explicat in continuare ca „Am cunoscut oameni care au vazut lucruri pe care nu si le-au putut explica dar au fost extrem de reticenti sa vorbeasca cuiva despre acestea”. „Motivul era ca noi toti aveam acces la nivele foarte inalte de securitate”; in aceste conditii, simplul fapt de a declara ca ai vazut ceva si nu stii ce anume, ori ca te gandesti ca putea fi un OZN, este suficient pentru a fi trimis la o vizita medicala, daca nu cumva chiar la psihiatrul de la spitalul bazei militare”. „Rezultatul ar putea fi retragerea accesului la nivelurile inalte de securitate, fie si temporar, ceea ce insemna ca nu mai poti zbura si ca te alegi cu niste insemnari negative in dosarul de aviator. Daca vedeai un OZN se interpreta ca nu esti stapan pe simturile tale, cu penalizari la nivelul retributiei si al carierei”.

In scrisorile trimise catre Panetta, Petraeus si Clapper, Alexander afirma ca „fosti militari pretind ca sunt legati de juraminte de a pastra secretul in privinta unor informatii, ori ca au fost amenintati in mod deschis de oficiali guvernamentali. S-au raportat chiar amenintari cu moartea daca ar fi divulgate anumite informatii OZN”. Colonelul a atras atentia celor trei oficiali guvernamentali ca uneori „a fost evocat un anumit nivel de secret fata de personalul militar SUA”, citand cazul pilotului Air Force Milton Torres, care a primit ordin sa traga cu rachete intr-un OZN gigantic aparut deasupra Marii Britanii pe 20 septembrie 1957. „El a primit ordin sa taca, fiind amenintat de un oficial necunoscut ca altminteri isi ve pierde licenta de zbor. Torres a respectat acest ordin pana in 2008, cand la Ministerul Apararii al Regatului Unit cazul sau a fost desecretizat impreuna cu numeroase alte documente similare. In SUA nu s-a gasit niciun document privind acest incident. In multe alte cazuri, aparent personalul de securitate a avertizat sau amenintat periodic atat militari cat si civili privitor la raportarea unor informatii OZN”.

Colonelul Alexander nu incearca sa determine guvernul sa dea publicitatii vreo stire spunand ca anumite OZN-uri sunt nave extraterestre. El vrea doar sa se creeze acea ambianta in care membrii comunitatii de militari sa se simta in largul lor atunci cand relateaza experientele prin care au trecut.

In cazul in care, ca urmare a eforturilor lui Alexander, ar fi emisa o scrisoare oficiala de amnistie, colonelul sugereaza ca rezultatele s-ar putea observa intr-o serie de directii. „Ma gandesc ca sunt unii care poseda informatii despre care ei cred ca nu li se permite sa vorbeasca; acestia s-ar simti liberi sa spuna ce stiu” – explica el – „Dimpotriva, presupun ca sunt si altii, care au fabricat povesti si spun ca au fost amenintati; acestia fie ar trebui sa dea o explicatie, fie sa se evapore pentru a nu mai fi vazuti”.

Joomla templates by a4joomla