Aşa cum scria Wang Qianyuanxue în, People's Daily Online, Wang Sichao, un cercetător şi astronom planetar la Observatorul Hills Purple al Academiei Chineze de Ştiinţe, a declarat că el crede in existenta fiintelor extraterestre şi în faptul că OZN-urile lor au capacitatea de a vizita pământul nostru. Totuşi, el nu este de acord cu omul de ştiinţă britanic Stephen Hawking, care consideră că o întâlnire cu extratereştrii ar însemna un dezastru pentru fiinţele umane.

Wang, care a desfăşurat o activitate de observare astronomică timp de 39 de ani, şi-a exprimat public opinia sa pe 23 august 2010, la un forum stiinţific care a avut loc în Guangzhou.

Wang a constatat că în spaţiul circumterestru, între înălţimile de 130 km şi 1500 km, apar foarte des OZN-uri. Ele zboară cu o viteză mult mai mică decât prima viteză cosmică, de pildă 0,29 km pe secundă, la o înălţime de 1460 km, timp de 25 de minute. Acest comportament se poate explica în opinia sa doar dacă OZN-urile posedă capacităţi antigravitaţionale, întrucât altminteri ar trebui să cadă pe Pământ.

Wang şi-a susţinut argumentaţia prin consideraţii de astronomie sferică şi de mecanică, dar şi pe baza experienţei sale îndelungate la observatorul de la Purple Hills, ca şi pe analiza cantitativă a unor evenimente OZN semnificative.


 

El a adăugat că mulţi oameni sunt îngrijoraţi că extratereştrii vor invada pământul, ceea ce ar fi o calamitate pentru fiinţele umane. Fizicianul britanic Stephen Hawking este una dintre acele persoane care susţin o astfel de teorie. După părerea lui Wang, este prea devreme pentru a ajunge la o astfel de concluzie.

”Dacă aceşti vizitatori sunt prietenoşi faţă de noi, am putea propune cuceririle civilizaţiei umane în schimbul cooperării cu ele. În cazul în care aceştia nu sunt, atât timp cât suntem pregătiţi pentru invazia lor, putem să-i batem ţinând cont de baza slăbiciunilor lor. La urma urmei, sunt entităţi vii, deci au şi ei puncte slabe” a declarat Wang.

Joomla templates by a4joomla