SighisoaraPe o pictura murala din Biserica Mănăstirii, aflată nu departe de turnul cu ceas de la Sighişoara apare pe cer un obiect discoidal, împărţit în (circa 10) sectoare bombate. Interesant este ca imaginea se regaseste si pe mai multe monede din secolul XVII.

Gilli Shechter şi Hannan Sabat de la
Asociația israeliană de Cercetare pentru extratereştri şi OZN-uri, comentează, într-un articol relativ recent, o fotografie a unei picturi murale din Biserica Mănăstirii.
Fotografia reprodusă în articol a fost făcută de Catalina Borta. Sub imagine este scris, în limba germană, un fragment din Psalmul 130: „Să nădăjduiască Israel în Domnul”. Imaginea reprezintă o clădire mare, posibil o biserică, deasupra căreia pluteşte, uşor oblic, un obiect discoidal de mari dimensiuni. Din centrul discului se îndreaptă în jos un soi de ţepuşă scurtă. Deasupra obiectului este o scurtă coloană luminoasă, în care se văd obiecte greu de identificat. Autorii articolului presupun că e o emisie de fum.
Nu s-a putut afla nici cine a făcut pictura, nici când. Dar textul nu poate data decât după traducerea şi publicarea, de către Luther, în 1534, a Bibliei în limba germană. Autorii mai observă că acelaşi disc plutind oblic, împărţit în sectoare şi cu ţepuşa dedesubt, apare pe o serie de medalii din secolul XVII, care au fost discutate mai demult ca posibile reprezentări ale unor OZN-uri.
medal1S-a emis opinia că aceste obiecte reprezintă roata carului descris în viziunea lui Iezechiel, atâta doar că în această viziune se vorbeşte de patru roţi, iar aici este doar una singură, fără car. medal2
Medaliile se pare că erau de fapt fise folosite la jocurile de noroc.

O imagine asemănătoare există şi în cartea Prodigiorum Liber, scrisă de Iulius Obsequens, istoric roman din secolul IV. Dar cartea, în care sunt descrise apariţii cereşti neobişnuite deasupra Romei, a fost tipărită prima dată, cu gravuri adăugate, în1552.
Autorii articolului remarcă şi unele diferențe între pictura din Sighişoara şi obiectele de pe medalii; în primul rând, acestea din urmă au, aproape toate, un cerc cu stele pe circumferinţă, în timp ce acesta lipseşte la obiectul înfăţişat la Sighişoara.
medal3
medal4
Joomla templates by a4joomla