0coperta OZN uri deasupra Ro2La inceputul lunii noiembrie 2017 a apărut, la editura "Lifestyle", parte a Grupului Editorial Trei, in colectia "Trebuie sa stii", coordonata de Constantin Dumitru-Palcus, cartea "OZN-uri deasupra Romaniei" de Dan D. Farcas. Ea este versiunea romaneasca, realizata de autor, a originalului in limba engleza UFOs over Romania, aparuta in 2016, la Editura Flying Disk Press, din Anglia.
Cartea contine o selectie a celor mai importante cazuri OZN de pe teritoriul Romaniei, incepand cu semnalari din cronici si picturi bisericesti si pana in zilele noastre. S-a acordat o importanta egala diverselor tipuri asimilate acestui fenomen, incepand cu obiecte sau lumini care nu pot fi identificate, inclusiv fotografii sau filme, pana la cazuri militare, mai ales ale unor aviatori. Sunt expuse mai multe intalniri cu fiinte venite cu vehicule neidentificate, sau aparute de nicaieri. Sunt incluse posibile rapiri si foarte interesante cazuri "mixte" in care apar personaje folclorice, religioase sau aparent din alte lumi.
Cartea se gaseste in librariile mai importante, la distribuitori on-line sau poate fi comandata pe site-ul editurii.
Cartea a avut o lansare pe 6 decembrie, la ora 18.30 la libraria "Humanitas" de pe bd.Elisabeta din Bucuresti.

Cartea - destinata initial cititorilor anglofoni - este si o istorie a ufologiei romanesti, cu principalele persoane implicate, organizatii, reviste si carti. De asemenea in ultimul capitol se fac importante consideratii metodologice si se discuta o ipoteza privind posibilele explicatii ale fenomenului.
Versiunea englezeasca a obtinut numeroase aprecieri pozitive. Una dintre acestea este si cea a lui Nick Pope, fostul şef al proiectului OZN al Ministerului Apararii din Regatul Unit (1991-1994): "O carte extraordinara, continand o multitudine de deatalii fascinante asupra unui mare numar de cazuri, de la observatii facute de piloti, pana la intalniri cu entitati extraterestre. Bogatia detaliilor o face valoroasa pentru oricine e interesat de acest domeniu".

Reproducem mai jos coperta versiunii englezesti. Sunt de remarcat aprecierile unor ufologi cunoscuti.

UFOscoperta1

Cartea a primit aprecieri favorabile din partea unor ufologi precum Nick Pope (UK), John Hanson (UK), Albert Rosales (USA), Irena Scott (USA), Brian Allan (UK), A.J.Gevaerd (Brazilia), Timo Koskenniemi (Finlanda) etc.
Apariţia cărţii a fost comentată în ziarul TheSun
Autorul a acordat un interviu, pe marginea cărţii, şi emisiunii TheMooreShow
Cartea a fost prezentată de autor şi la Conferinţa internaţională de ufologie de la Roma, noiembrie 2016, organizată de CUN Italia.


In 2018 a aparut si o versiune in limba germana: 
UFOs über Rumänien, iar in 2019 o versiune in limba spaniola: OVNIs SOBRE RUMANIA.
   
UFOs Rumänien CoverSpanish cover 1
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                         
In primavara anului 2020 a aparut si o versiune franceza: OVNIs en Roumanie:

FINAL COVER RD
Joomla templates by a4joomla