coperta hypCartea ”Hyper-civilizations - An Answer to ET Contacts on Earth”, de Dan D. Farcas, a aparut in 2019, la editura ”Flying disk press” din Anglia, editura condusa de ufologul veteran Philip Mantle.
Cartea este un eseu de sinteza, care prezintă, în detaliu, ipoteza ca in Univers exista doar un mic numar de civilizații extraterestre, care insa ne-au devansat cu sute de milioane de ani. Daca ele nu s-au autodistrus, inseamna ca, printr-o evoluție pasnica, s-au transformat intre timp în altceva, in ceva care poate fi numit hipercivilizatie. Hipercivilizatiile ar fi avut suficient timp pentru a ajunge demult pe Pământ si sa ramana discret in preajma noastra. Ele veghează asupra oricărei (rare) noi civilizații care se naște în Univers, dar numai cu intervenții minime în evoluția sa, fără schimb de tehnologie, ajutor sau invazie. Mintea noastră nu poate accepta cele de mai sus, din cauza unei „hipnoze culturale”, produsă de știința noastră materialistă, dar nu numai. 
Cartea prezintă și argumentează în detaliu, în acest sens, multe tipuri de posibile dovezi: OZN-uri, răpiri, scrieri și tradiții vechi, folclor, religii, dar și caracteristici ale multor fenomene „paranormale” precum: clarviziune, channeling, reîncarnare, xenoglosie și altele. Un capitol este dedicat complexității realității, prezentand limitele demersului științific și condițiile de utilizare a mărturiei ca dovadă. Un alt capitol analizează motivele posibile ale politicii de neintervenție a hipercivilizatiilor, subliniind pașii necesari până la „maturizarea” umanității pentru un adevărat contact, printre care: adoptarea primatului „frumosului uman” (generând în mod natural iubirea intre oameni), sau renunțarea la pretenția deținerii unor adevăruri ultime, folosind o gândire pluralistă. Cartea se adresează atât scepticilor, cu pregatire științifică, dar și celor ce cred în realitatea misterelor care ne înconjoară. De asemenea, se adresează atât cititorului neinformat, cât și celor familiarizați cu problemele expuse. Dar se adresează, într-un mod cu totul special, celor care simt că le pasă de viitorul civilizației pământești.

Cartea poate fi comandata prin reteaua Amazon.
coperta Farcas Hipercivilizatiile
Este in lucru o versiune romaneasca a cartii, care o sa apara, probabil in 2020, la editura ”Scoala Ardeleana” din Cluj-Napoca.
Joomla templates by a4joomla