0Pietro Marchetti0castello 1Pe 12 noiembrie 2017 a avut loc în oraşul Scandicci, o suburbie a Florenţei (Italia), în castelul L’Acciaiolo, a 18-a conferinţă internaţională de ufologie organizată de asociaţia GAUS (Grupul Academic de Ufologie din Scandicci), cea mai veche manifestare de acest tip din Italia propriuzisă (una mai veche este cea din San Marino, care nu apartine Italiei). Anul acesta, invitat special, al presedintelui GAUS Pietro Marchetti (in imaginea de alaturi) si al vicepresedintelui Marco Baldini, la aceasta conferinta, a fost Dan Farcas, din partea ASFAN Romania.

La început Marco Baldini, vicepresedintele GAUS, a prezentat cele mai interesante cazuri OZN, din 2017, din toată lumea. Între altele, a menţionat că, pe 12 februarie, un grup de 12 OZN-uri aliniate pe cer, fiecare ca un glob strălucitor, au staţionat, timp de trei ore, deasupra aeroportului internațional Jorge Chavez, din Lima, capitala statului Peru, după care au dispărut. În aceste trei ore, a fost oprită sosirea și plecarea tuturor aeronavelor. Biroul aeroporturilor și aviației comerciale din Peru a înregistrat incidentul într-un raport oficial, care vorbește despre gravitatea incidentului.

Pe 23 martie 2017, într-o emisiune de televiziune, Dr. Barbara Negri, responsabila pentru „Unitatea, explorarea și observarea Universului“ la Agenția Spațială Italiană (ASI), a declarat: „Dezvoltarea omului, a capacităţii sale intelectuale, a creierului său, au avut loc într-un interval de timp foarte scurt, aproape ca şi cum această dezvoltare ar fi fost «programată»... Deci, una dintre teorii... este că puteam să fi fost un experiment al unei civilizații superioare, care a implantat pe Pământ «experimentul uman», deoarece aici au existat condiții de mediu propice. O altă teorie este că, mai devreme sau mai târziu, am fost şi vizitați pentru ca să vadă în ce măsură am evoluat.”

Un alt eveniment interesant a fost declaraţia miliardarului, în vârstă de 73 de ani, Robert Bigelow, care în 1999 a înființat Bigelow Aerospace şi a lansat module experimentale în spațiu, în colaborare cu NASA. El a afirmat că este „absolut convins că a existat și există, aici, pe Pământ, o prezență extraterestră”. Întrebat fiind dacă viitoarele misiuni umane în spațiu vor duce la întâlniri cu extratereştrii, miliardarul a răspuns: „Nu trebuie să mergem nicăieri ... Ei se află chiar sub nasul oamenilor”.

Jurnalista Sabrina Pieragostini a rememorat cazul „Luminile din Phoenix”, după douăzeci de ani. Pe 13 martie 1997, între orele 19.30 şi 22.30, mii de persoane au raportat, pe un traseu de aproximativ 480 km, din Nevada şi Arizona (SUA), până în Sonora (Mexic), un OZN uriaș, întunecat, în formă de „V”, care nu producea niciun sunet și purta cinci lumini sferice. Stelele dispăreau în spatele obiectului și reapăreau după trecerea acestuia. Cazul a coincis cu perioada observării cometei Hale-Bopp care indusese în acea perioadă un intens interes faţă de fenomenele cereşti.

Deoarece cazul a fost preluat în media naţională, guvernatorul Arizonei, Fife Symington, s-a văzut obligat să ordone o anchetă, apoi, pe 19 iunie, a convocat o conferinţă de presă, în care a anunţat că a descoperit făptaşul, introducându-l în sală pe şeful său de personal, deghizat în extraterestru, însoţit de un poliţist, ca şi cum ar fi păzit arestatul. Asistenţa a râs. Symington a anunţat apoi că s-a interesat la toate instanţele şi nimeni nu avea o explicaţie. Ca o surpriză, în 2007, la zece ani după incident, Fife Symington a recunoscut că, în ziua aceea, auzise vestea la televizor şi s-a hotărât imediat să o verifice personal. „Mă aşteptam să văd ceva la mare distanţă, dar am fost zguduit când am văzut obiectul acesta trecând chiar deasupra capului meu. Se deplasa constant şi fără zgomot... Nu era ceva din această lume”. El a justificat recunoaşterea târzie a acestui fapt spunând că „atunci când eşti guvernator, trebuie să fii extrem de atent în privinţa declaraţiilor”.

Au urmat două prezentări care au continuat un subiect început în conferinţele anterioare, anume relaţia OZN-religii. De data aceasta, Dr. Daniela Muggia a vorbit despre „Întâlniri apropiate și alte universuri în viziunea budismului”, iar călugăriţa hinduistă Svakin Śuddhānanda Giri a prezentat „Cosmologia hindusă: faţetele multiple ale vieţii în multivers”. Pe lângă o foarte interesantă descriere a cosmologiei acestor religii, s-au atins probleme ca distorsiunile percepţiei, fiinţe invizibile în jurul nostru, acces la cunoştinţe prin meditaţie, modalităţi de a trece peste contradicţia ştiinţă-religie, mecanisme de zbor tip „vimana” etc.

În acelaşi context, prezentatorul TV Marco Columbro a reamintit atitudinea unor înalţi reprezentanţi ai bisericii catolice faţă de extratereştri. După arderea pe rug a lui Giordano Bruno, care susţinuse posibilitatea existenţei altor lumi locuite, în zilele noastre monseniorul Corrado Balducci, membru al curiei papale, afirma că există cu siguranță, în Univers, fiinţe care ne sunt superioare din punctul de vedere al spiritualității și tehnologiei. Faptul că ființe, din alte părți ale Universului, vizitează continuu planeta noastră dovedeşte în mod clar că aceste ființe au depășit momentele dificile din istoria lor, cele cu care ne confruntăm noi azi. Ideea că suntem singuri în Univers este un semn de ignoranță şi „nu trebuie să așteptăm ca știința să spună sau să confirme” existenţa altor civilizaţii. Recent Papa Francisc vorbea despre „acest «extraterestru» numit Isus”, iar media anunţa că Vaticanul pregăteşte un comunicat oficial pentru momentul în care existenţa unei civilizaţii extraterestre va fi confirmată oficial.

0Dan 1În partea a doua a conferinţei, un grup de investigatori din Rovigno, au prezentat rezultatele a şapte ani de urmărire, optic, în ultraviolet, în infraroşu şi pe diverse radiofrecvenţe, a unor obiecte zburătoare, folosind aparatură instalată pe teren. Eliminând avioanele, dronele, lanternele şi alte aparatecunoscute, investigatorii au reţinut o serie de apariţii inexplicabile: triunghiuri, sfere, globuri luminoase, filamente, lumini telurice, dintre care unele făceau şi mişcări în zig-zag. Analiza lor s-a făcut prin grafice 3D, culori false, filtre, telemetrie, radiotelescoape etc. folosind servere puternice.

Deosebit de bine elaborate au fost analizele, prezentate de Dr. Sara Rolando şi Dr. Filippo Sarpa, privind contacte cu alte lumi şi posibile intervenţii ale unor civilizaţii nepământene în realizarea construcţiilor ciclopice incaşe sau preincaşe din Peru, Insula Paştelui etc. O legătură prin Skype cu cercetători sudamericani a avut drept obiect o discuţie privind presupusele mumii extraterestre găsite nu demult în deşertul Nazca (Peru). Generalul Zvonko Jurjević, fost comandant al aviaţiei militare sârbe, care n-a putut veni la conferinţă, a trimis un material descriind incredibilele întâlniri ale aviaţiei militare iugoslave, începând cu ianuarie 1975, cu OZN-uri care reveneau sistematic în preajma avioanelor militare. Tot în a doua parte a acestei conferinţe, autorul acestor rânduri, ca invitat special al conferinţei, a susţinut prezentarea „OZN-uri deasupra României”, căreia i s-a rezervat un spaţiu mai generos, ţinând cont şi de necesitatea traducerii. In imagine, in stanga Marco Baldini, iar în dreapta Pietro Marchetti.

Forțele aeriene italiene, care au fost invitate să prezinte, la conferinţă, informații despre cazurile investigate, au declinat, din timp, invitaţia.
Joomla templates by a4joomla