14confozn1ASFAN a organizat in data de 10 mai 2014, in sala de conferinte a Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), in prezenta unui public select si interesat, prima editie a Conferintei OZN Romania”. Prezentarile au fost facute de martori oculari, specialisti ASFAN si o invitata din Germania. Programul a fost impartit pe doua sesiuni.

In prima sesiune: Fenomene aeriene neidentificate si Aviatia Militara Romana (10.00 – 13.00, moderator Dan D. Farcas) au fost prezentate trei cazuri de intalniri OZN, fiecare cu mai multi martori si anume:14confozn3

Cazul Alexeni 1984, prezentat de general (r.) Emil Strainu. De 23 august 1984, dupa intoarcerea avioanelor de vanatoare de la parada militara, un obiect neidentificat, vazut pe radar si prin binocluri a efectuat deasupra aeroportului militar aflat in apropiere de Urziceni manevre imposibile pentru o aeronava pamanteana. (citeste mai mult)

Cazul Mihai Kogalniceanu 1989, prezentat de colonel (r.) Platon Strejea si de comandor (r.) Aurelian Dobre (de pe o inregistrare video), dar beneficiind si de declaratii ale altor martori. Intr-o noapte de martie 1989 circa 18 piloti, alti ofiteri si foarte multi tehnicieni au asistat la trecerea unei formatii de lumini (un obiect de dimensiuni imense?) a trecut desupra aeroportului militar Mihai Kogalniceanu de langa Constanta. (citeste mai mult)

14confozn4Cazul Buzau 1992, prezentat de comandor (r.) Marcel Smoleanu si de lt.comandor (r.) Doru Dragoi (de pe o inregistrare video). Intr-o noapte de noiembrie 1992, un zbor de instructie cu trei elicoptere s-a intalnit foarte aproape cu un obiect rosu de mari dimensiuni care a taiat calea aeronavelor. Zborul a fost intrerupt de cei de la punctul de comanda care au vazut obiectul prin radiolocatie. Acestia au observat imediat dupa aceea si o seama de alte fenomene inexplicabile. (citeste mai mult)

Dan Farcas a facut apoi doua prezentari, despre situatia desecretizarii, pe plan mondial, a incidentelor OZN implicand aviatia militara si despre relatia ASFAN cu autoritatile de aviatie militara si civila din Romania. (citeste mai mult). Au urmat discutii cu prezentatorii.


Dupa o pauza cu bufet, a urmat a doua sesiune: Obiecte, a caror origine nu poate fi explicata (14.00 – 16.00, moderator Gheorghe Cohal). 14confozn5
Gheorghe Cohal a prezentat informatii de ultima ora privind “calcaiul de aluminiu” de la Aiud, (citeste mai mult) iar
Cristina Aldea, presedinta filialei din Köln (Germania) a ASS (Societatea de cercetari in Arheologie, Astronautica si SETI condusa de Erich von Däniken), membra a Centrului Ufologic National din Italia, invitata speciala a conferintei, a vorbit despre fiinte si obiecte inexplicabile (OOPARTS - Out of place artifacts) gasite in diferite zone ale Terrei. Si aceasta sesiune a fost urmata de discutii.


Inregistrarea video (pe youtube) a conferintei poate fi urmarita dupa cum urmeaza:
Sesiunea 1 -
Fenomene aeriene neidentificate si Aviatia Militara Romana
Sesiunea 2 -
Obiecte, a caror origine nu poate fi explicata
De asemenea, sunt accesibile, separat, declaratiile filmate ale domnilor:
- Aurelian Dobre
- Marcel Smoleanu
- Doru Dragoi

Informatiile privind conferinta exista si pe site-ul special dedicat conferintei: www.ufocon.ro


ASFAN multumeste Muzeului Municipiului Bucuresti pentru gazduire, proprietarilor firmei Expo 24 Romania pentru o sponsorizare din fonduri personale, precum si voluntarilor si martorilor curajosi care au facut posibila aceasta conferinta.
Joomla templates by a4joomla