Daca doriti sa raportati o observatie, sau doriti sa participati la activitatile noastre, contactati-ne la telefoanele: 0770942417, 0727783893, 0771661458, sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Vizitati-ne si pe FACEBOOK  * BLOGSPOT * REVISTA RUFOR (1979-86 și 1994-96) BIBLIOTECA ASFAN 
Link la circa 450 de articole OZN Conferinta OZN Romania din 10 mai 2014 • 
NOUTATI PE SITE: Carti noi despre fenomenul OZN

In ziua de 05.05.2004, in jurul orei 21:00, de pe dealul Capela (terasa unui restaurant din zona), cameramanul Luigi Chitan a filmat cateva cadre, cu panorama orasului Ramnicu Valcea, in nocturna, pentru un spot publicitar. La vizionarea imaginilor si relizarea montajului, dupa o saptamana, s-a observat un fenomen luminos care nu a fost observat cu ochiul liber, in timpul filmarii, si anume, trecerea cu viteza relativ mare a unui obiect sau fenomen luminos, pe o traiectorie usor ascendenta, timp de 1,41 de secunde, intre locul de unde s-a filmat si dealul din departare situat la aproximativ 4 km distanta.
In timpul studiului imaginilor marite si redate cadru cu cadru, s-a observat ca obiectul este de fapt un corp compus sau un grup de 4 lumini asezate simetric care se deplaseaza printre ramurile si frunzele copacilor situati intre camera de luat vederi si obiectul filmat. Disparitia fenomenului se produce in mod instantaneu, ca si cum s-ar stinge sau ar dispare brusc in timpul deplasarii fara sa-si modifice traiectoria sau viteza.
Stirea impreuna cu imaginile inedite au fost difuzate in ziua de 13.05.2004 pe canalul romanesc de televiziune Antena 1. O echipa a asociatiei noastre, ASFAN, alcatuita din domnii Ion Hobana, Alecu Marciuc, Alexandru Musat si Gheorghe Cohal s-a deplasat la Ramnicu Valcea si a purtat discutii la postul local de televiziune VL1 cu cei implicati in eveniment (directorul postului local de televiziune - d-l Cozma, realizatorul filmului - cameramanul Luigi Chitan, cat si cu tehnicienii care au prelucrat imaginile ), urmand a se studia cazul si a se trage concluzii.
In timpul discutiilor s-au facut filmari de catre ASFAN pe support Digital 8 si au fost preluate copii atat dupa inregistrarile originale cat si dupa cele prelucrate pe calculator.
ozn-rmvalcea-crop
Joomla templates by a4joomla