CINE SUNTEM

Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN) din Romania este o persoana juridica romana, nonguvernamentala, nonprofit, constituita pe o perioada nedeterminata. Hotararea de infiintare a Asociatiei a fost data prin sentinta civila nr.219 din 28 sept. 1998 a Tribunalului Bucuresti, in baza actului de constituire din 30 martie 1998, semnat de membrii fondatori, a avizului 3344 din 24 sept. 1998 al Ministerului Cercetarii si Tehnologiei si a celorlate documente cerute de lege.

Sediul central ASFAN se gaseste in Observatorul Astronomic Municipal “Amiral Vasile Urseanu”, din Bucuresti, Bulevardul Lascar Catargiu nr.21, in baza aprobarii 504 din 14 aprilie 1998 a Primarului General al Capitalei.

ASFAN poate avea filiale si in alte localitati de pe teritoriul Romaniei.

ACTIVITATILE DESFASURATE DE ASFAN

ASFAN realizeaza activitati de cercetare, analiza, catalogare si informare a publicului larg si a cercetatorilor interesati, privind fenomenele aerospatiale neidentificate (incluzind Obiectele Zburatoare Neidentificate (OZN) si fenomenele asociate de regula acestora), precum si de evaluare a efectelor sociale si psihologice ale acestor fenomene. De asemenea, ASFAN realizeaza, cu forte proprii sau in colaborare, studii privind natura fenomenelor investigate, ca si eventuala lor valorificare stiintifica si tehnica.

Principalele activitati in ASFAN sunt:

1.Colectarea, evaluarea si stocare a datelor privind cazuri de fenomene aerospatiale neidentificate de pe teritoriul Romaniei, ca si analiza cazurilor la care are acces, in lumina cunostintelor actuale. 

In acest cadru, ASFAN defineste si realizeaza proiecte pentru a investiga cele mai interesante cazuri semnalate. Evaluarea progreselor se face in intrunirile lunare deschise membrilor ASFAN. Cazurile rezolvate in cadrul ASFAN se pastreaza intr-o baza de date. Arhiva de cazuri, imagini, filme etc este accesibila doar membrilor ASFAN dar, cu aprobarea conducerii, si pentru alte persoane. Cazurile mai interesante sunt prezentate pe:
-        site-ul organizatiei,
-        facebook
-        blogspot
-        alte suporturi
cu pastrarea confidentialitatii asupra datelor personale.

Pe site-ul ASFAN pot fi publicate si articole de opinie relevante pentru activitatea noastra.

2. Imbogatirea, pastrarea si valorificarea tezaurului de informatii adunat de predecesorii care au activat in trecut in ufologia romana, prin:
-      cazuri romanesti OZN
-      carti si reviste de profil
-      filme
-      obiecte si alte marturii

3. Prezentarea pentru marele public a rezultatelor obtinute, ca si a fenomenelor aerospatiale neidentificate, in toata complexitatea lor informarii si educarii publicului larg, in vederea cresterii gradului de obiectivitate in perceptia acestor fenomene, prin:
-      conferinte publice,
-      carti,
-      articole,
-      TV si radio,
-      participare la manifestari de profil
-      legatura cu mass media

4.   Activitati de instruire pentru buna intelegere a fenomenului si pentru insusirea unei metodologii unitare de abordare. Organizarea de ateliere mobile, laboratoare, grupuri de cercetare.

5.   Dezvoltarea unui sistem de contacte la nivel national si international, cu organizatii si personalitati cu preocupari similare, prin care sa se faca cunoscuta activitatea Asociatiei si a membrilor sai; participarea la activitatea unor retele internationale de ufologie. Alte activitati considerate necesare. In afara prezentului site, ASFAN nu are o publicatie proprie, membrii ASFAN publica totusi cu regularitate in periodice precum Magazin, Stiinta si Tehnica etc.

6.   Promovarea unor actiuni pentru obtinerea de fonduri pentru activitatile Asociatiei si imbogatirea patrimoniului.

 

CINE POATE FI MEMBRU ASFAN

Principalele conditii pentru a deveni membru ASFAN sunt:
-      acceptarea statutului asociatiei;
-      recomandare din partea unui membru ASFAN;
-      o cerere de primire in Asociatie, aprobata in cadrul unei sedinte ASFAN.
Doritorul poate veni si personal, la o sedinta ASFAN, impreuna cu un membru ASFAN care sa-l recomande.

Principalele criterii pentru a pastra calitatea de membru ASFAN sunt:
-      plata cotizatiei,
-      participarea la actiunile Asociatiei;
Adunarea Generala ASFAN poate retrage calitatea de membru in cazul neparticiparii la activitatile Asociatiei, neplata cotizatiei sau daca cel in cauza, prin conduita sa, aduce prejudicii prestigiului ASFAN.

Activitatea membrilor ASFAN se desfasoara, de regula, pe baza de voluntariat, cu decontarea in mod exceptional a unor cheltuieli ocazionate de investigatiile de teren.

 

PATRIMONIU

Patrimoniul Asociatiei se constituie, treptat, pornind de la minimul necesar infiintarii. Acest patrimoniu este, in principal: banesc, de aparatura necesara cercetarii si pentru suportul de informatii al bancii de date (carti, articole, inregistrari pe calculator, casete video, aparate de vizualizare etc.)

Finantarea si constituirea patrimoniului se realizeaza prin:
-       cotizatii de membru, stabilite anual,
-       donatii, subventii, sponsorizari;
-       alte surse, in cadrul legislatiei romanesti.

Toti cei care doresc sa ne ajute financiar, prin echipamente, sau servicii pentru activitatile noastre, sunt rugati sa ia legatura in acest sens cu o persoana din conducerea Asociatiei. Va multumim anticipat!
Joomla templates by a4joomla