Daca doriti sa raportati o observatie, sau doriti sa participati la activitatile noastre, contactati-ne la telefoanele: 0770942417, 0727783893, 0771661458, sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Vizitati-ne si pe FACEBOOK  * BLOGSPOT * REVISTA RUFOR (1979-86 și 1994-96) BIBLIOTECA ASFAN 
Link la circa 450 de articole OZN Conferinta OZN Romania din 10 mai 2014 • 
NOUTATI PE SITE: Carti noi despre fenomenul OZN

Cateva carti OZN scrise de membri ASFAN, aparute in ultimii ani:

coperta hypCartea ”Hyper-civilizations - An Answer to ET Contacts on Earth”, de Dan D. Farcas, a aparut in 2019, la editura ”Flying disk press” din Anglia, editura condusa de ufologul veteran Philip Mantle.
Cartea este un eseu de sinteza, care prezintă, în detaliu, ipoteza ca in Univers exista doar un mic numar de civilizații extraterestre, care insa ne-au devansat cu sute de milioane de ani. Daca ele nu s-au autodistrus, inseamna ca, printr-o evoluție pasnica, s-au transformat intre timp în altceva, in ceva care poate fi numit hipercivilizatie. Hipercivilizatiile ar fi avut suficient timp pentru a ajunge demult pe Pământ si sa ramana discret in preajma noastra. Ele veghează asupra oricărei (rare) noi civilizații care se naște în Univers, dar numai cu intervenții minime în evoluția sa, fără schimb de tehnologie, ajutor sau invazie. Mintea noastră nu poate accepta cele de mai sus, din cauza unei „hipnoze culturale”, produsă de știința noastră materialistă, dar nu numai.
Cartea prezintă și argumentează în detaliu, în acest sens, multe tipuri de posibile dovezi: OZN-uri, răpiri, scrieri și tradiții vechi, folclor, religii, dar și caracteristici ale multor fenomene „paranormale” precum: clarviziune, channeling, reîncarnare, xenoglosie și altele. Un capitol este dedicat complexității realității, prezentand limitele demersului științific și condițiile de utilizare a mărturiei ca dovadă. Un alt capitol analizează motivele posibile ale politicii de neintervenție a hipercivilizatiilor, subliniind pașii necesari până la „maturizarea” umanității pentru un adevărat contact, printre care: adoptarea primatului „frumosului uman” (generând în mod natural iubirea intre oameni), sau renunțarea la pretenția deținerii unor adevăruri ultime, folosind o gândire pluralistă. Cartea se adresează atât scepticilor, cu pregatire științifică, dar și celor ce cred în realitatea misterelor care ne înconjoară. De asemenea, se adresează atât cititorului neinformat, cât și celor familiarizați cu problemele expuse. Dar se adresează, într-un mod cu totul special, celor care simt că le pasă de viitorul civilizației pământești.

Cartea poate fi comandata prin reteaua Amazon. Este in lucru o versiune romaneasca a cartii, care o sa apara, probabil in 2020, la editura ”Scoala Ardeleana” din Cluj-Napoca.

0coperta OZN uri deasupra Ro2La inceputul lunii noiembrie 2017 a apărut, la editura "Lifestyle", parte a Grupului Editorial Trei, in colectia "Trebuie sa stii", coordonata de Constantin Dumitru-Palcus, cartea "OZN-uri deasupra Romaniei" de Dan D. Farcas. Ea este versiunea romaneasca, realizata de autor, a originalului in limba engleza UFOs over Romania, aparuta in 2016, la Editura Flying Disk Press, din Anglia.
Cartea contine o selectie a celor mai importante cazuri OZN de pe teritoriul Romaniei, incepand cu semnalari din cronici si picturi bisericesti si pana in zilele noastre. S-a acordat o importanta egala diverselor tipuri asimilate acestui fenomen, incepand cu obiecte sau lumini care nu pot fi identificate, inclusiv fotografii sau filme, pana la cazuri militare, mai ales ale unor aviatori. Sunt expuse mai multe intalniri cu fiinte venite cu vehicule neidentificate, sau aparute de nicaieri. Sunt incluse posibile rapiri si foarte interesante cazuri "mixte" in care apar personaje folclorice, religioase sau aparent din alte lumi.
Cartea se gaseste in librariile mai importante, la distribuitori on-line sau poate fi comandata pe site-ul editurii.
Cartea a avut o lansare pe 6 decembrie, la ora 18.30 la libraria "Humanitas" de pe bd.Elisabeta din Bucuresti.

Cartea - destinata initial cititorilor anglofoni - este si o istorie a ufologiei romanesti, cu principalele persoane implicate, organizatii, reviste si carti. De asemenea in ultimul capitol se fac importante consideratii metodologice si se discuta o ipoteza privind posibilele explicatii ale fenomenului.
Versiunea englezeasca a obtinut numeroase aprecieri pozitive. Una dintre acestea este si cea a lui Nick Pope, şeful proiectului OZN al Ministerului Apararii din Regatul Unit (1991-1994): "O carte extraordinara, continand o multitudine de deatalii fascinante asupra unui mare numar de cazuri, de la observatii facute de piloti, pana la intalniri cu entitati extraterestre. Bogatia detaliilor o face valoroasa pentru oricine e interesat de acest domeniu".

In 2018 a aparut si o versiune in limba germana: UFOs über Rumänien, iar in 2019 o versiune in limba spaniola: OVNIs SOBRE RUMANIA.

0copertaenigma
In septembrie 2017, la editura "Scoala Ardeleana" din Cluj-Napoca a aparut cartea, 367 pagini, "Enigma lumilor paralele" de Dan D. Farcas. Cartea apartine de colectia "Noua Spiritualitate", coordonata de Prof Dr. Dumitru Constantin-Dulcan, care semneaza si prefata.

In prima parte sunt expuse cazuri de: perceptia extrasenzoriala, diagnostice si vindecari la distanta, Akasha, calatorii in timp, channeling, telepatie, hipnoza, telekinezie, radiestezie, calatorii extracorporale, starea din preajma mortii, reintrupari, legatura acestora cu fenomenul OZN, rapiri, vizite, conexiunea cu folclorul si personaje sfinte etc. Majoritatea cazurilor au fost examinate de autor in Romania. In partea a doua se discuta metodologia care se aplica in examinarea unor astfel de cazuri, limitele abordarii stiintifice, problema marturiei, posibile explicatii prin proprietati insuficient cunoscute ale realitatii, memoria materiei, inconstientul colectiv etc. Se discuta ipoteze de lucru precum: hipercivilizatii cosmice, Matrix, Divinitatea etc. A treia parte ridica intrebari precum: are oare omenirea un rost? Frumosul uma ca fundament al iubirii si binelui, ca si nevoia de puralism.
Cartea se gaseste in librariile mai importante sau se poate comanda de la editura.

0copertamarciucIn vara anului 2017, la editura Tracus Arte a apărut cartea „La hotarele posibilului”, consacrată fenomenului OZN. Ea a fost scrisă de Alecu Marciuc, unul dintre puţinii autori bine informaţi şi cu o activitate de câteva decenii în acest domeniu.
Realizator radio, Alecu Marciuc a fost purtător de cuvânt al Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) şi printre cei cinci membri al primului său Comitet Director. Mai mulţi ani, Alecu Marciuc a fost principala sursă de informare a asociaţiei în privinţa fenomenului OZN din spaţiul fostei Uniuni Sovietice.
În cartea sa, cititorul va întâlni un mozaic de cazuri OZN faimoase din toată lumea, detalii puţin cunoscute din spatele culiselor, ca şi interviuri consistente cu personalităţi care au avut sau au ceva de spus în acest domeniu: Ion Hobana, Călin Turcu, Florin Gheorghiţă, Emil Străinu etc. Un aport aparte la substanţa cărţii îl aduc comentariile cosmonautului Dumitru Dorin Prunariu, inclusiv cele din mai 2017, de pe coperta din spate a cărţii. Cititorul român avizat va aprecia în mod deosebit cazurile din zona ex-sovietică, pe care Marciuc le cunoaşte foarte bine, majoritatea lor puţin difuzate la noi.

Joomla templates by a4joomla